Viden om dansk kunsthåndværk og design

Maria Viftrup_Geofuturistisk Eksperiment2_foto af Martin Kristensen

Maria Viftrup. Geofuturistisk Eksperiment. Foto af Martin Kristensen

 

Velkommen til Formkraft

Formkraft er et kurateret tidsskrift om samtidens kunsthåndværk og design. Et fagligt redaktionsråd udvælger temaer og cases. Hver måned udgiver Formkraft 3-4 artikler inklusive forskningsartikler, interviews, portrætter og anmeldelser. Vores mål er at styrke den kritiske diskussion om kunsthåndværk og design gennem samfundsrelevante og faglige emner. En bred vifte af forfattere bidrager til en nuanceret fortælling.
Formkraft belyser, undersøger og perspektiverer nutidigt kunsthåndværk og design.

 

Arkiv og Tidsskriftshylde

Med stor hjælp fra en række fonde har Danske Kunsthåndværkere & Designere digitaliseret tidsskrifter fra perioden 1948 – 2009 inklusiv Biennalekataloger fra 1995 – nu. Det har længe været et ønske at digitalisere det store analoge materiale for på bedste danske vis, at demokratisere al den viden tidsskrifterne rummer, og give publikum mulighed for at dykke ned i historien – online.

Historien videreformidles, perspektiveres og diskuteres i de nye udgivelser på Formkraft med referencer til den store viden arkivet gemmer på.

Formkraft udgiver løbende artikler og samler disse under temaer på Tidsskriftshylden. De nyeste artikler er på forsiden.

I Arkivet kan du søge på forskellige emneord, forfattere, kunsthåndværkere/designere mv.

 

Hvem står bag Formkraft?

Et redaktionsråd bestående af repræsentanter fra områdets institutioner, freelancere samt udøvende kunsthåndværkere og designere sammensætter årets indhold.

Formkraft udgives af foreningen Danske Kunsthåndværkere & Designere.

 

Kontakt os og følg med på sociale medier

Forslag til artikler modtages på formkraft@dkod.dk

Følg med i nye udgivelser på Instagram/Facebook/LinkedIn og skriv dig op til at modtage Formkrafts nyhedsbrev.

 

Vil du støtte tidsskriftet?

Formkraft er et gratis medie, der er afhængig af opbakning fra fonde og annoncører. Private bidrag modtages også meget gerne. Send os en mail: formkraft@dkod.dk