VIA Pr Foto
VIA University College Pr Foto

Grøn sna(c)k og designworkshop


Hvordan kan kunsthåndværk og design være med til at sætte den grønne dagsorden? Hvordan kan du som forbruger handle mere bæredygtigt? Og ikke mindst: Hvad sker der, når vi går fra brug og smid-væk-kulturen til brug og behold?

På Kulturmødet Mors dykker vi ned i potentialet i at købe kunsthåndværk og design, nye regler og partnerskaber, der bidrager til viden, kompetenceløft og adfærdsændring.

Moderator Jacob Teglgaard fra Kulturens Analyseinstitut stiller spørgsmålene og er i godt selskab med blandt andre Anni Nørskov Mørch fra Statens Kunstfond og Arne Remmen fra Aalborg Universitet. Mød ekspertpanelet, få gode tips til dit næste køb og skyl det ned med bæredygtige drinks fra Thisted Bryghus og muslinger fra Vilsund Blue.

Efter debatten får du mulighed for at træde i kunsthåndværkerens fodspor. Sammen med studerende fra VIA University College skaber du dit eget design af overskudstekstiler, som du kan tage med hjem og bruge til tørklæde eller furoshiki (japansk gaveindpakning).

Skyl det hele ned med bæredygtige smagsoplevelser til både ganen og maven. God øl skal ikke gå til spilde. Så derfor har Thisted Bryghus udviklet deres egen cirkulære gin af restprodukter fra bryggeriets øl. Den skal selvfølgelig prøves, og derfor serverer Thisted Bryghus gin og tonic. Vi fortsætter den bæredygtige vej med MSC-certificerede muslinger fra Vilsund Blue på mini-toasts. Muslingerne er nøje høstet fra de danske fjorde. Og vi sidder på unikke Lønstrup-spisestole i frasorteret træ fra FDB Møbler, designet af Stine Weigelt og produceret af Kvist.

Green Craft & Design Guide
Debatten er en del af forundersøgelsen til Green Craft & Design Guide En digital platform der samler viden om den grønne omstilling inden for kunsthåndværk og design.

Paneldeltagere:

Anni Nørskov Mørch, forperson for projektstøtteudvalget for kunsthåndværk og design ved Statens Kunstfond.

Arne Remmen, professor på Aalborg Universitet, ekspert i EU-lovgivning om bæredygtigt design.

Helle Bovbjerg, keramiker og projektleder for projekt GenJord.

Mia Mysling Steentoft, designer i bæredygtig og cirkulær omstilling hos DDC – Dansk Design Center.

Moderator Jacob Teglgaard, specialkonsulent i grøn omstilling hos Kulturens Analyseinstitut.

Tid: Fredag den 23. august kl. 16.30-17.30
Sted: Instituttet, Gasværksvej 60 A Mors.

Tak til
Eventet er sponsoreret af FDB Møbler, VIA, KVIST, Thisted Bryghus, Vilsund Blue
Projektet er støttet af Statens Kunstfond og Augustinus Fonden.

Se debatten i Kulturmødets program

 

Læs også

Bæredygtighed bør være det simple valg

Der er behov for en mentalitetsændring, hvis vi skal rette op på vores forbrugsvaner. Det var et af hovedbudskaberne på årets Folkemøde på Bornholm, hvor klimakamp og bæredygtighed stod højt på dagsordenen.

Læs reportage fra Folkemødet

Christina Shou Christensen, dirty dishes
Christina Shou Christensen, dirty dishes

GenJord – bæredygtig keramisk praksis

Projektet GenJord har fået massiv interesse blandt danske og udenlandske keramikere. Her giver keramiker og projektleder Helle Bovbjerg indblik i tankerne bag projektet, der er blevet en bevægelse mod en mere bæredygtig keramisk praksis.

Læs mere

Thora Finnsdottir.- GenJord
Thora Finnsdottir. GenJord. 2024.

Bæredygtighed og EU – en kreativ udfordring

EU har lavet nye regler for bæredygtig produktion og flere er på vej. Kunsthåndværkere og designere bliver også påvirket af den nye lovgivning, både i forhold til egen produktion og som led i de store virksomheders fødekæde. Professor Arne Remmen fra Aalborg Universitet giver et overblik over reglerne og sætter ord på, hvad kunsthåndværkerne og designerne kan bidrage med i den grønne omstilling.

Læs mere

Marianne Johnstad, repair
Marianne Johnstad, repair