Christina_Christensen_fotografDorteKrogh_Biennalen19
Christina Christensen. Fotograf Dorte Krogh.
Forord

Bæredygtig produktion nu!


Netop kunsthåndværkere og designere kan, med deres helt særlige materialekendskab og produktion, spille en vigtig rolle i at gentænke forbruget – og reducere klimaaftrykket.

Ud af knust tegl opstår nye æstetiske udtryk, tarme omdannes til lamper og genbrugsglas til smukke vaser. Der flettes, bygges, væves og skabes nye værker af biomateriale, der kan komposteres fremfor at blive sendt til restaffald.

Green Craft & Design Guide
I alle led af kulturlivet arbejdes der med optimering af grønne løsninger, men der mangler et samlende forum, hvor viden deles åbent på tværs af aktører indenfor kunsthåndværk og design.

Sammen med Kulturens Analyseinstitut og Dansk Design Center ønsker Danske Kunsthåndværkere & Designere at kvalificere debatten om en bæredygtig produktionskultur og iværksætte en samlende indsats for kunsthåndværk- og designfeltet med en ‘Green Craft & Design Guide’. Projektet er 1 ud af 5 støttede projekter under Statens Kunstfonds nye satsning ”Kunsthåndværk og design sætter dagsordenen”. Læs mere

Formkraft er med til at kickstarte projektet ved at belyse forskellige problematikker og potentialer, der følger med bæredygtig produktion og materialer.

Temaudgivelsen byder på nedslag i regler og politik, filosofi, aktuelle forskningsprojekter og spændende cases.

Vi starter debatten nu. Følg med og byd ind med dine overvejelser på Formkrafts sociale medier.

Læs også temaet Holdbarhed 

Fakta

Green Craft & Design Guide bliver en open source digital platform, der rækker ud til forbrugeren og samler kunsthåndværk- og designfeltet om at producere mere miljøvenligt.
Initiativet er 1 ud af 5 støttede projekter under Statens Kunstfonds nye satsning ”Kunsthåndværk og design sætter dagsordenen”.
Green Craft & Design Guide er støttet af Statens Kunstfond og Augustinus Fonden.

Læs mere om projektet

Foto: Christina Christensen, mælkebøtte

Christina Christensen, dandelion

Kunsthåndværk og design – en fløjlsrevolution?

Læs artikel

Maria Viftrup_Geofuturistisk Eksperiment2_foto af Martin Kristensen
Maria Viftrup, Geofuturistisk Eksperiment
Foto: Martin Kristensen

Det holdbare, det hurtige og det tragisk uforgængelige

Hvordan kommer vi væk fra mængden af skrald og spild, som karakteriserer nutiden? Hvordan kommer vi tilbage til den omhu for tingene, som for tidligere generationer var indlysende og indøvet?

Læs artikel af journalist og forfatter Heidi Laura

Annelie Grimwade Olofsson, Wasteland, 2020
Foto: Ida Buus